Slik unngår du å spise ungenes lørdagsgodt

Snart er det den store godisdagen. Og da snakker jeg ikke om Halloween, men om lørdag. Men med den Halloween på trappene også er det kanskje enda mer aktuelt. Jeg har inntrykk at det er ganske vanlig å snoke i ungenes lørdagsgodt når de har lagt seg. Er det virkelig det?

Hos oss har vi barn som i perioder er opptatt av å spare godteriet. Vi sier at det er lov å spare litt til søndag også dersom de ønsker det. (Lillebror driver for tiden å sparer enda mer. Skal innrømme at det har blitt gjenbrukt som lørdags- og kinogodt uten at han vet det, så mulig jeg snart får et forklaringsproblem….) Den muligheten benytter de seg ofte av. Det hadde selvsagt ikke gått dersom de visste at godteriet levde utrygt etter leggetid. Og tro meg, de ser det dersom det mangler en bit! Vet ikke om det har med mengde å gjøre? Om det var mer godteri, kanskje de da ikke hadde lagt merke til at det manglet noe?

Anyway, det var hvordan man skulle unngå å raide ungenes godteri som var temaet. Jeg har fire enkel tips:

 1. Bare kjøp godteri til dem som du ikke liker. Jeg kan feks ikke utstå gomp eller smurfedrops, da står jeg heller over enn å spise det. Seriøst, så desperat blir jeg ikke (dessuten har jeg kokesjokolade i skuffen. Skal være desperat for å ta den, men det er fremdeles 100 ganger bedre enn gomp).
 2. Sørg for at du er mett og utørst. Når blodsukkeret synker får man ofte lyst på raske karbohydrater. Så på kvelden når man begynner å blir sliten er det kanskje ikke så rart om man ønsker seg en liten oppkvikker? Men om man spiser og drikker litt forsvinner ofte søtsuget. Kanskje med mindre man har spist mye søtt en periode? Jeg sliter i alle fall med at hvis jeg har fått i meg mye søtt vil jeg ha mer og mer. En fattig trøst; det blir nesten borte om du kommer deg gjennom en uke.
 3. Kjøp ditt eget godteri. Vær ærlig på butikken, har du lyst på godteri? Det er faktisk lov med lørdagsgodt for voksne også. I stedet for å tenke at man ikke skal ha godteri og så ende opp med raide godteskåla er det kanskje bedre å kjøpe litt til seg selv også?
 4. Just say no! Er det ditt? Nei, så la det være i fred. Du forsyner deg ikke av naboens ting, så hvorfor skulle det være greit å forsyne seg av ungenes ting? Hvordan hadde du reagert dersom ungene forsynte seg fra godteskapet ditt? Det er fint å dele, men det er kanskje bare fint dersom man faktisk har lyst til å dele? Det er faktisk så enkelt som å si «nei, dette tilhører noen andre».

Snikspiser du ungenes lørdagsgodt? Hvis du ikke gjør det, hva er din strategi?

2 kommentarer

 1. Ungene spiser mitt godteri. De spør ikke. Jeg vil ikke dele. OK, da…. de blir tilgitt ganske fort. Om jeg ikke har mensen. Men jeg spiser faktisk litt av deres også…. vi har lik smak, bortsett fra sånne svære evighetskuler eller hva de heter…

  Liker

  1. Mine er faktisk flinke til å la «mitt» godteri være i fred. De vet hvor det finnes snop i huset, men den eneste som er tatt i å snoke der er mannen 🙈 Vi kan til og med ha skåler med godteri stående framme uten at det blir tatt uten avtale. Ikke alltid slik dersom de har besøk… Veldig greit å kunne ha godteri i huset utenom helger også 😉

   Likt av 1 person

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s