Feststemte skumdamer

img_2462-1

17.mai er barnas dag, sikkert derfor pølser og is står på menyen for mange? Jeg har jo laget noen desserter som passer like godt til voksne som til barn, men denne oppskriften, den er mest for barna.

En en av barnekokebøkene våre, har vi en oppskrift på klin-kokos damer. Det er rett og slett kokosboller med en seigmann i. Denne er så populær at kokeboka slår seg opp på denne siden. Men så tenkte jeg at det måtte da være mulig å lage en vri på disse. Rett og slett pimpe dem opp til å bli feststemte 17.maidamer. 

img_2452Ingredienser:

4 egghviter
2,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
4 ss gelatinpulver
8 ss lunket vann

Stivpisk eggehviter, sukker og vaniljesukker. Løs opp gelatinpulver i lunket vann. Hell i eggeblandingen mens vispen går.

Lag striper inni en sprøytepose med rød og blå konditorfargegele. Ha i skumblandingen og lag store boller på et brett. Sett en seigmann i på toppen. Avkjøl slik at de stivner. Pynt med kransekakeflagg.

Vil du pimpe dem opp enda litt mer, smelt hvit sjokolade og hell litt over skumbollene. Strø på glitrende kakepynt (evnt farg sukker eller kokos selv).

img_2455

Disse skumbollene holdt seg dårligere enn jeg er vant til, så de bør ikke stå mange dager. Jeg mistenker selvsagt konditorfargen. De farger også av, så å spise med skje kan være en fordel, særlig om du har finstasen på!  

Abelone

Reklamer

3 comments

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s