Min ukeshandel

Jeg har lagt merke til at det er svært populært blant bloggere å legge ut bilde av sin ukeshandling. Kan selvsagt ikke være dårligere! Så her er resultatet av min handletur denne uka:

Dårlig planlegging = jeg måtte faktisk på butikkken. Tre poser ble med hjem

OK, dette er en spesiell uke. Ikke bare er det uvanlig at jeg ukehandler på en mandag, men det er også snart påskeferie og jeg i tømme-kjøleskap-humør. Så det er vel faktisk ikke en eneste komplett middag her. Noen sier at «man kaster bare ikke mat». Jeg har litt å jobbe mot der, denne uka er god i så måte. Her er det mange rester som skal brukes. 

Hvis du ikke kan se en eneste komplett middag her, så stemmer det. Hovedingrediensene finner jeg i skuffer og (fryse)skap.

Ukens meny: 

Vegetarburgermiks hadde jeg liggende i skuffen. En potetrest ble tryllet om til stekte poteter. 

Jeg har kanskje ikke akkurat det som står i oppskriften til linsesuppa, men nært nok. Servert med rundstykker tror jeg uansett det blir godt. 

Så blir det det vi kaller «grisemat» en dag. Det er altså panert flyndre. Man blir så grisete på fingrene når man lager det, derav navnet. Serveres med pommes frites og masse dipgrønnsaker. (Smågodt på farta begrene koster forøvrig 6,90 nå, så nå er det bare å fråtse i smågrønt. Har ikke forsøkt selv enda, men tipper at frøene fra både tomat og paprika er fine å så hvis man vil dyrke selv). 

To halve agurker i kjøleskapet må bli til en agurksalat. Den serveres med kokt laks og poteter. En dæsj med rømme tror jeg også at jeg har igjen. 

Og fredag blir det pizza. Har igjen en halv åpnet pakke med revet ost i kjøleskapet (og en nesten tom gulost i påleggsboksen), så der er det enda en rest eller to å bli kvitt. Det var vel faktisk en av de få middagsingrediensene jeg måtte kjøpe denne uka – ferdig pizzadeig. Jeg vet det egentlig går fort å lage deig selv, men jeg har ikke tålmodighet til å vente på hevingen etter jobb, særlig ikke en fredag.

Brød har vi i fryseren, om ikke jeg slenger sammen en brøddeig en dag da, gjør vanligvis det en gang i uka. Her er jo både mel og havregryn, resten har jeg i skuffen. Måtte supplere med en melk, det var litt knapt for hele uka det vi hadde igjen. Yoghurt går det også litt av, jeg få gjort det yoghurteksperimentet snart, kanskje jeg kan slutte å kjøpe yoghurt etterpå? Aner jeg forøvrig konturene av en banansplitt der? Det ville jo være dumt å la den siste pakka med rørte jordbær jeg tok opp fra fryseren i helga bli sur 😉

Tømmer du kjøleskapet før fridagene eller har du fylt opp med påskevarer på tilbud? 

Abelone

Advertisements

4 comments

    1. Smart, ofte er vel rester ikke nok til alle, men nok til en. Eneste ulempen er at det er så innmari kjedelig å spise middag alene. Men man blir kanskje vant til det?

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s