10 julegaver på 10 minutter

En kollega og jeg ble enige om at vi utsetter julen til 24.januar. Det handlet først og fremst om at det jo er koselig med snø i jula, og det er større sjanser for snø i januar enn i desember. Hvis vi da likevel tar alle avslutninger i desember, så får vi veldig god tid i januar til å forberede jula. Antar det ikke er håp om at det forslaget går gjennom?

Anyway, det er i dag 10 dager igjen til jul, og jeg tenkte å gi deg noen gavetips. Sånn i siste-liten, ekstragave, ting som er kjapt å lage. Jeg har nemlig hørt at i år er det in med hjemmelaget eller brukt. Hurra! OK, du kan nok  kanskje ikke sette i gang med disse mens en overraskende gave har blitt levert på døra og du tenker at du må gi noe tilbake, det er nok kanskje litt mer tørketid enn som så (ja, også krever det at du har ingrediensene i hus da). Men selve arbeidet er ganske fort gjort. Mye av det kan brukes opp, og det passer vel perfekt i overfylte hjem?

 1. Badesalt
  Jeg elsker å bade. Det var en periode hvor det ikke ble så mye bading på meg, men nå tror jeg at jeg er like ofte i badekaret som ungene. En av grunnene er selvsagt at det venter et deilig badesalt på meg. Mange anbefaler epsom salt som visstnok har mange helsefordeler, jeg har bare brukt vanlig havsalt, tilsatt lavendelolje og konditorfarge. Bland sammen, la tørke, hell på fine glass. (Akkurat her er det faktisk et problem med å ha konmariet i huset, alle tomme syltetøysglass som jeg skulle bruke en gang ble kastet…). Har ikke mottakeren badekar fungerer dette badesaltet også utmerket til fotbad.
 2. Badebomber
  Jeg har lenge tenkt at vi skulle forsøke å lage badebomber her hjemme. Var faktisk kommet så langt i tanken at jeg til og med hadde kjøpt inn natron og sitronsyre og hadde lagret det i over et år. Men første gang vi lagde det var likevel på kjemisk juleverksted med forskerfabrikken. Vet ikke helt hva vi gjorde annerledes hjemme enn der, men vi fikk i alle fall fryktelig mye reaksjon her hjemme. Trolig fordi jeg glemte å tenke på at konditorfargen også er væske. Men det gikk til slutt! Oppskriften finner du på forskerfabrikken sin blogg. Hos oss ble det peppermynteolje i badebombene, så nå lukter ungene som flux.
 3. Gjenbruk og redesign er in. Plastposer er ut. Og det er mulig å forvandle en gammel t-skjorte til et handlenett – uten å sy!
 4. Vet ikke hvordan det er med dere, men selv bruker jeg ganske mye leppomade, særlig om vinteren og særlig hvis jeg slurver med å drikke i løpet av dagen. Jeg har ikke forsøkt det selv (enda), men det er mulig å lage sin egen leppomade. Jeg fant denne oppskriften med kokosfett, men så ble jeg litt i tvil om kokosfett og palmeolje er to sider av samme sak? Da er det kanskje tryggere å gå for peppermynteleppomade med bivoks?
 5. Er det mulig å få for mange stearinlys? Neppe! Og i alle fall ikke hvis de er fint dekorert!
 6. For de som liker å lese bøker, er det alltid greit med et bokmerke. Alle er ikke like heldige å får en stjerne i boka, men et bokmonster kan du kanskje gi? Kanskje i kombinasjon med en bok du selv er ferdig med som du anbefaler?
 7. Det virker som om flere og flere sliter med nakken. Om vi ikke kan fjerne grunnen (her skylder jeg selvsagt på stress og mobiltelefoner/nettbrett), så kan vi i alle fall lindre symptomene. Selv har jeg kjøpt en slik varmepølse, og det er deilig å varm opp når det er muskler som er ømme. Ungene har også «varmeflaske» formet som kosedyr med havre i som varmes i mikroen. Samme prinsippet, så det er nok mulig å gjenbruke kosedyr på den måten også istedenfor å kjøpe nytt.
 8. Selv er jeg fullstendig fasinert at dette syskrinet. Ja, jeg vet at det egentlig blir for lite for mitt bruk, men det er jo så søtt!
 9. OK, denne koppen vil fylle opp skapet, og de fleste har vel nok kopper? Men den var utrolig tøff da. (Tro om den funker på engangskopper? Det hadde vært en kul måte å friske opp en kjedelig engangskopp på. Siden den ikke kan vaskes i maskin hadde det vært ganske perfekt).
 10. Et varmt tips til slutt:Snømannsuppe. Hva er vel bedre enn en kopp kakao med marshmallows og sukkerstang på en kald vinterdag? (Her er forresten min mal som jeg lagde for et par år siden)

Lager du julegaver selv?

Abelone

One comment

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s