Nå skal vi kose oss!

Vi damer har selektiv hukommelse. Det er en nødvendighet for at folk skal få flere barn at man glemmer hvor vondt en fødsel er. Hvorfor det også gjelder adventstid er jeg litt mer usikker på. Eller muligens er det bare meg som har selektiv hukommelse der? Hvert år går jeg på med store planer om en koselig adventstid. Men selv om det er advent, så er hverdagen der og krever sitt likevel. Eller egentlig mer enn det, for det er juleavslutninger, julebord, kaker som skal bakes og gevinster som skal kjøpes. Det er rydding og vasking og «gjøre ferdig før jul». Og plutselig blir det blir ikke fullt så mye kos som jeg hadde håpet. Men heldigvis er det glemt året etter, og jeg er like optimistisk om at i år skal vi virkelig kose oss!

«Mamma, i dag er det ti dager til vi skal begynne å åpne adventskalender» Jeg er klar!

Jeg har nevnt at jeg er i gang med opprydding. Og i hylla dukket jammen denne boka opp: Julemysteriet av Jostein Gaarder. Jeg leste den en gang for lenge, lenge siden selv, men jeg husker ikke innholdet. Jeg hadde faktisk glemt at vi fikk den i gave for noen år siden, og hadde en plan om å forsøke å få lånt den på biblioteket i år. Drømmen er en lesestund hver ettermiddag, håper jeg får ungene like gira som meg selv. Hos oss har selv ikke adventskalenderen på TV fenget nok til at det har blitt fast innslag i adventstida, er det rart jeg er bittelitt skeptisk til min egen plan? Men om ikke unga blir med får jeg kose meg selv! 

Før jeg fant igjen denne boka i hylla drev jeg og kikket på bøker som kunne være aktuelle som adventsbok. Og det er faktisk en god del slike bøker, flere enn jeg visste om da jeg begynte å lete! Dette er ikke en fullstendig liste, bare noen bøker som kom opp i mitt kjappe søk. 

 1. Julelyset – et adventsmysterium
 2. En lillebror til jul
 3. God dag, herr jul
 4. Jul i storskogen
 5. 24 dager til jul
 6. Julekrybben
 7. Julenissesjokolademysteriet
 8. Karsten og Petras julebok

Mitt spørsmål er selvsagt: har du lest en av disse eller en annen kalenderbok? Hvilke(n) anbefaler du? Og er lesestund virkelig et godt nok alternativ til adventskalender? 
Abelone

6 kommentarer

 1. Har lest julenissesjokolademysteriet, den var kjekk og fengende👍👍kan anbefales!! Ellers pleier vi å lese jul i svingen sin kalenderbok, den er skrevet som et brev for vær dag, lettlest og morsom, men kortest, så kanskje det hadde blitt litt for lite for guttaboyz? Heldig du hvis du klarer å få til lesing som adventskalender, det hadde ikkje blitt godkjent her i huset😜

  Liker

  1. Vi så jul i svingen et år, men det er den eneste gangen det har fenget. Har forsøkt mange ganger, men de fleste ser ut til å bli for rolige for guttene mine. Eller kanskje det bare er fordi de definerer film med ekte mennesker som «voksen TV»? 😂

   Liker

 2. Gubben og katten Findus har en adventsbok og Pulverheksa har. Helt sikkert noen flere som jeg ikke kommer på her og nå.

  Hos oss leser en voksen fra adventsboka til kveldsmaten, det fungerer ganske godt.

  Liker

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s