Jeg ❤️ kanelboller også

I dag er det kanelbollens dag – i alle falli Sverige. Akkurat det er en matdag jeg ikke hadde hatt noe imot om kom til Norge. Jeg vurderer hardt om jeg skal forsøke kanelboller på pinne i dag. Det krever en del tålmodighet, men om de blir vellykket er det definitivt verdt det.

Kaostroll

Vi feirer egentlig ikke valentinsdag hjemme hos oss. Ingen av oss har noe forhold til den, og er ikke hverdagsromantikken viktigere uansett? (Dessuten har mitt livs kjærlighet bursdag uka før) Så hvorfor jeg egentlig fikk for meg at hjertekabelboller hadde vært perfekt i nå helga er jeg litt usikker på. Et godt eksempel på påvirkning fra sosiale medier? Men de er nå uansett søte da! Det er lite som er bedre en lukten av nystekte kanelboller. Kanskje bortsett fra smaken av nystekte kanelboller.

225 g smeltet smør
225 g sukker
2 pk tørr gjær
1 ss luftigere bakst
5 dl vann
Ca 1 kg hvetemel
Sukker, kanel og smør til inni

Hiv alt i kjøkkenmaskina, elt godt. La heve. Kjevle ut deigen og smør på med smør (eller soft flora som jeg brukte denne gangen). Strø på sukker og kanel. Rull sammen og del i skiver. Ta tak i enden…

View original post 81 more words

Advertisements

One comment

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s