Planen med stor P

2015 var matkassenes år. Vi prøvde det også. Men for oss fungerer Planen bedre. Planen er en 4-ukers middagsplan som rullerer. Man skulle tro at man med en slik rullering spiser bare det samme, men faktisk spiser vi mer variert med den enn uten. Det har veldig lett for å bli mye p-mat (pølse, pasta, pannekake, pizza osv osv) som barna liker når vi tar det litt ad hoc. Men med planen, så klarer jeg å få inn 2 fiskemiddager, 1 kyllingmiddag og nesten en kjøttfri dag i uka (ta bort bacon fra pannekakene og ha chili sin carne, så er vi der). Ungene er ikke nødvendigvis fornøyd med det som står der, men siden de kan se at noe de liker godt kommer snart, så er det faktisk lettere å få aksept for dagens middag.

Planen

Planen redigeres gjerne et par ganger i året for å passe med fritidsaktivitetene våre, men det er lov til å bytte om på dagene i samme uke. Det må innrømmes at vi ikke følger den helt slavisk, særlig når vi har besøk og i grillsesongen blir det ofte noe annet enn det som står der. Ser også at fiskemiddagene er det som har en tendens til å bli utsatt. Den observante leser legger også merke til at jeg ikke har noen plan på søndag. I løpet av en uke blir det typisk noen forskyvelser for eksempel fordi vi spiser ute eller ender med et raskt ostesmørbrød eller havregrøt en kveld. Da har vi en dag til å ta oss inn igjen. Dessuten blir det gjerne rester i løpet av uka, så da blir det «tapas» den siste dagen. Er det bare små rester, går de i fryseren og blir spart til det er nok rester til en hel middag.

Nytt av året er at jeg også har puttet på en bålmiddag i uka. Vi snakker stadig om at vi skal komme oss mer ut på tur og lage middag ute. Om det blir gjennomført gjenstår å se. Det er jo mer fristende å være inne når det er kaldt, og dessuten er det lekser som må gjøres og… Ja, i grunnen 100 mer eller mindre gode unnskyldninger.

Abelone

 

Reklamer

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s