Jeg er delt

I dag starter nasjonal sikkerhetsmåned for femte gang. Noen stor begivenhet har det foreløpig ikke vært for meg, selv om jeg selvsagt følger litt med på kampanjen. Nå er muligens ikke jeg i målgruppen da siden jeg «jobber med data». Men hvorfor synes mange at datasikkerhet er kjedelig? Er det fordi det er vanskelig? Er det resignasjon, at man føler man ikke kan beskytte seg 100% uansett?

For tre år siden skrev jeg om «mammabloggere mot mobbing». Jeg hadde gjerne sett at det ble en større kampanje som fortsatte. Isteden forsvant de. Jeg har i alle fall ikke hørt særlig om dem siden den gang. Anyway, de hadd noen regler, og jeg hadde noen kommentarer. Jeg har fremdeles ikke skiftet mening, og jeg synes i grunnen at det er greit å ha tenkt gjennom en del av det som foreldre.

Kaostroll

Jeg skulle gjerne vært med på kampanjen «Mammabloggere om mobbing«, for jeg synes det er et viktig tema som engasjerer. Men så sliter jeg litt med «reglene». Kanskje er det fordi barna mine fremdeles er så små at digital mobbing ikke er noe problem enda. Eller kanskje fordi jeg i jobben min er oppmerksom på innsynsproblematikk.

1) La PC-en være i stua eller i et annet fellesrom. Hvorfor skal barn og unge ha egen PC på rommet? Dette gjør at du mister ALL kontroll. Det finnes mange voldsfilmer lett tilgjengelig på YouTube. Det er ikke alle programmer som skal beskytte mot skadelig innhold som beskytter mot ALT. Dessuten: La dem ha en KREATIV barndom og ikke en DIGITAL barndom.

Ingen grunn til at pc’n ikke skal være på et annet rom? Har du hørt musikken på Sophie (lillesøsteren til Josefine) eller? En halvtime med den, og du har…

Vis opprinnelig innlegg 1 238 ord igjen

Reklamer

One comment

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s