Sommerens leseliste

booksSå langt i år har jeg lest 19 bøker. Jeg har satt meg et hårete mål om å lese 50. Når vi er midtveis i året tyder det kanskje på at jeg ligger litt bakpå? Kanskje jeg blir nødt til å putte inn barnebøker på slutten av året?

Leselista mi er lang, og den blir bare stadig lenger. Jeg er glad jeg ikke har fysiske bøker som ligger på nattbordet. Det ville bli et høyt tårn! Men det er jo så mange spennende bøker der ute. Kan knapt handle mat for tiden uten å få lyst på enda fler. Men nå bør jeg vel lese noen av de jeg allerede har kjøpt før jeg kjøper enda fler. Er noen bøker som sto på leselista mi i fjor også. Det er noen som jeg liksom ikke kommer i gang med. Må ha rette humør for å lese enkelte bøker.

Håper sommeren blir lang, for min leseliste er det. 12 bøker, og fare for at det kommer flere på… Her er min leseliste for sommeren, hva skal du lese i sommer?

Hele livet på en dag
Alyson Richman

Har fått den anbefalt av flere, så jeg har store forventninger. En av de få bøkene jeg har på papirform.

Grey: Fifty Shades of Grey as told by Christian:
E L James

Jepp, jeg er en av de mange som likte fifty shades. Så får vi håpe at oppfølgeren lever opp til de forrige bøkene.

The boy that never was
Karen Perry

Denne har stått på lista mi før også, men jeg sliter med å lese den. Kanskje fordi jeg lever meg for mye inn i historien og tar den med meg ut i «hva om» i mitt eget liv.

En sang fra fortiden
Katherine Webb

Etter å ha lest en bok av denne forfatteren, har hun blitt en av mine favoritter. Elsker hvordan hun veksler mellom tidene. Og at det ikke er alltid nåtiden får vite hele historien.

Before We Met
av Lucie Whitehouse

Ukjent forfatter for meg, men historien høres spennende ut. For hva vet vi egentlig om folk vi møter?

Señor Peregrino
Cecilia Samartin

Vet ikke hva jeg skal si om denne boka… Jeg håper at den skal være i samme klasse som drageløperen (jada, vet det er en annen forfatter), en skikkelig gripende historie. Har følt at Samartin har vært for voksne, og nå føler jeg meg voksen nok til å prøve meg på henne.

Silver Bay
Jojo Moyes

Etter «et helt halvt år», ble jeg oppmerksom på Jojo Moyes har nå lest flere av henne. Lettlest, feel-good, jeg håper i alle fall at det er det jeg får her.Oppfølgeren til et helt halvt år (after you) er allerede bestilt – gleder meg til september! 🙂

Mi briljante venninne
Elena Ferrante

Den er rost opp i skyene, og det var nok til å sette den på lista mi. Gleder meg til å ta fatt på den.

Mørk kyst
Peter Temple

Denne boka skal angivelig være verdens beste krim (i følge dagger awards). Jeg er klar for verdens beste krim!

Orange is the new black
Piper Kerman

Det kom plutselig en ekstra bok inn på lista mi...

The Book Thief
av Markus Zusak

Denne har stått på lista mi lenge, men jeg kommer liksom ikke i gang med den. Jeg liker at det er en uvanlig forteller, døden, så hvorfor jeg ikke kommer sikkelig i gang…? Er nok bare andre bøker som er enda mer fristende. Men kanskje det jeg lærte da jeg var i Auschwitz i vår gjør at jeg liker den enda bedre?

  The Girl on the Train
Paula Hawkins

Nok en ukjent forfatter for meg, men reklameplakater gjør sitt. Kommer nok til å lese den på engelsk da, det er stor forskjell i pris.

Hvis du ikke ser meg framover kan det være jeg sitter her. På toget med en bok. Eller på terrasen. Jeg får i alle fall ikke tid til å lage navn og historie til folk jeg ser fra togvinduet slik jenta på toget gjør…

Abelone

Reklamer

4 comments

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s