Rengjøring av tassen

Det kommer en del folk inn hit fordi de lurer på hvordan de rengjør tassimo. Eller fordi lampa lyser rødt og de lurer på hva det betyr. Dermed kommer de til syteinnlegget mitt. Not my finest moment. Så i håp om å gå fra sytepave til skikkelig seriøs barrista; slik rengjør du tassimo: (ok, skikkelig barrista blir man ikke med kapsel maskin, men likevel)

20140414-111856.jpg

Sett rensedisken i holderen og trykk på knappen…

Alle tassimoene har en rensedisk med. Hvor den er plassert varierer litt utfra modellen, men ett eller annet sted på baksiden. Min tassimo er en T42, som visstnok heter Fidelia, og den har disken bak vanntanken. Ganske upraktisk, så jeg legger den sjelden på plass… Heldigvis har den fast plass i hylla over maskina.

Maskina bør rengjøres med disken en gang i uka. Dersom du lager melkedrikker slik som meg (favoritten er chai latte) bør den rengjøres hver dag (as if…). Det er ganske enkelt, man putter i rensedisken, trykker på knappen og lar den gjøre seg ferdig. Tar ca like lang tid som en kopp med kaffe. Det kan kanskje være en grei vane å bare gjøre det. Med mindre du har små barn eller nysgjerrige dyr som kan rekke opp, så kan jo det varme vannet stå der mens du nyter kaffen din. Må ikke stå og vente på den liksom.

20140414-111921.jpg

Her kan det bli litt søl… Vask over med en fuktig klut. Ja, også er det lurt å ta ut hullenheten først…

Filterholderen og hullenheten (de er mulig å ta ut selv om man kanskje ikke tror det første gangen) og den greia man setter koppen på kan vaskes i oppvaskmaskina. I tillegg bør man vaske med en fuktig klut under lokket. Her blir det ofte litt gris, for det hender at kapslene til tassimo ikke er helt tomme. Særlig strekkodeleseren bør være ren. Du merker det fort dersom den ikke er det… Da starter ikke maskina.

Avkalking skjer ca en gang hvert halve år. Da lyser den rødt. På Bosch sin nettside er fremdeles lett å gå seg litt bort i avkalkning og rengjøring. De selger nemlig begge deler, men bruksanvisningen snakker kun avkalkingsmiddel, annen rengjøring nevnes ikke. Jeg ble glad da jeg så rensemiddel til kapselmaskin i butikken. Men på baksiden står det at den ikke må forveksles med avkalkingsmiddel. Man skulle tro at rensing og avkalking kunne gjøres med samme middel, men tydeligvis ikke. Kapselmaskina har trolig ikke vondt av å bli renset da. Du kan også bruke eddik til å rense, men bakepulver bør ikke brukes.

20140414-111938.jpg

Er det slikt rensemiddel fra vanlig butikk jeg skal ha tro? (Svaret er nei)

For å avkalke trenger man en stor bolle, minst 1/2 liter. Ta bort koppholderen og sett den under dysen. Løs opp tablettene i 1/2 liter vann. Sett inn rensedisken. Hold knappen inne i 5 sekunder. Når tanken er tømt, vask tanken godt, fyll på med nytt vann og kjør gjennom vanlig rensing 5 ganger.

Mer informasjon om tassimo og bruksanvisninger finnes du på tassimo.no

Her er en instuksjonsvideo fra Tassimo på youtube, i fall jeg ikke har forklart godt nok:

Med ønske om en god kaffedag. Har du tassimo? Og hva er i så fall din favorittkapsel?

Abelone

 

 

 

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s