I nødsfall

Nå går den rundt på facebook igjen. Denne bønnen fra ambulansefolk om at man skal lagre en «nødkontaktperson» på mobilen sin. Ideen er god den. Det er fornuftig at man kan få tak i pårørende dersom det skulle være noe. Det er bare det at de fleste fornuftige mennesker (og de som lagrer en sånn kontaktperson er selvsagt et fornuftig menneske) har kodelås på telefonen sin. Kan du si kodelåsen din, kan du trolig også fortelle hvem de skal ringe.

20140111-100006.jpg

Så hva bør man gjøre? Da kan det jo være fornuftig å legge den informasjonen på låst skjerm. Det enkleste er å lage et bilde som man bruker som bakgrunn på låst skjerm.
Fire forslag til å gjøre det:

  1. Du kan f.eks. bruke «If found» (7 kr i appstore). Veldig enkel app for å løse «problemet».
  2. Eller drawing pad (14 kr) for iPad som er en av favoritt appene til barna mine – verdt de 14 kronene. Kanskje til og med la barna lage en tegning som du kan bruke som bakgrunn?
  3. Hvis du fremdeles vil ha bilde av barna dine, kan et bildebehandlingsprogram være et alternativ. F.eks. FrameUrLife (enkel gratis versjon, finnes også som betalingsversjon) som jeg bruker en del.
  4. Eller bare skriv inn informasjonen som et notat, ta en skjermdump (trykk på begge knappene på telefonen) og legg som bakgrunnsbilde.

Når du har laget bildet går du på Innstillinger -> Bakgrunner og lysstyrke -> Velg bakgrunn og finner bildet du vil ha i kamerarullen.

Et sånt bilde burde forresten legges på alle dine digitale enheter. Dersom du mister kameraet ditt er det større sjanse for å få det igjen dersom du har en sånn der. Med mindre det er merket på utsiden også da. Men vi voksne er ofte litt dårlig til å merke ting…

Ha en snusfornuftig søndag!

Abelone

Reklamer

One comment

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s