Oppskrift på perfekt pepperkakebaking

Enhver seriøs mammablogger deler i disse dager sin oppskrift på pepperkaker og den perfekte juleidyll med barn som baker pepperkaker. Jeg skal selvsagt ikke være dårligere, så her er fremgangsmåten:

Den kjente julemotorsykkelen, julepuslespillet og julestjerna.

Den kjente julemotorsykkelen, julepuslespillet og julestjerna.

  1. Dra til IKEA. Plasser barna i ballrommet. Da har du 1 time på deg til å plukke med pepperkakedeig, gavepapir, ny julepynt, lys, servietter og alt annet småtteri som man kunne finne på at man trenger på ikea. Man bør derimot ikke kjøpe store møbler fra billigkroken, da er det ikke sikkert at barna får plass i bilen på vei hjem. Pepperkakedeig finnes nært kassa. Ønsker du en raskere variant, gå rett til kiosken, det bruker å være noe der også.
  2. Gå til formina.se og kjøp pepperkakeformer. Du trenger ikke begrense deg til mann og konekaker. Her er det helt utrolig mye kule former. Bare husk at det sendes fra Sverige, så pass på 200 kroners grensa (moms trekkes fra i kassa). Formene kan også brukes på andre deiger en regnfull sommerdag.
  3. Rekkefølgen kan med fordel byttes om. Vel bruker formina å ha rask levering, men ikke på dagen.
  4. Bruk skikkelige redskaper. Jeg trodde at barn burde ha egne små kjevler, men de klarer fint å håndtere store. Da går det raskere å få trillet ut deigen, og du slipper å kjevle alt. (Muligens har de kjevler på IKEA, så slipper du flere turer ut)
  5. Vurder om du skal invitere andre barn til baking. Dersom det ikke er noen andre med til pyntingen, så blir det mer godteri på (det vil si i) dere…
  6. Ikke bry deg om de perfekte pepperkakehusene som etterhvert dukker opp på instagram og facebook. Det er ikke tegn på at du er en dårlig mor selv om du ikke klarer å få til perfekte pepperkakehus. Det er dessuten like gøy å knuse det i januar selv om det er skjevt.
  7. Forresten, pepperkakehus kan med fordel monteres med knekk etter at barna ha lagt seg. Det hender det kommer noen gloser…

Abelone

Reklamer

One comment

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s