Sommerlektyre

Etter at jeg begynte å lese bøker på ipad/iphone har jeg begynt å lese mye flere bøker igjen. Det er liksom ikke så vanskelig å finne noen minutter her og der når jeg allerede har boka med meg. Og endelig har utvalget og prisen på norske e-bøker blitt litt mer fornuftig. Nå har jeg handlet bøker og gleder meg til å lese videre!

På sommerens leseliste har jeg:

1. Indias datter av Shilpi Somaya Gowda
O20130626-163342.jpgppslukt fra første side. Det er sjelden.

Jentebarn har ingen verdi på landsbygda i India, så når Jentebarn har ingen verdi på landsbygda i India, så når Kavita føder en datter, dreper ektemannen Jasu den nyfødte. Noen år senere føder Kavita nok en datter, og trygler sin mann om å få tilbringe én natt sammen med barnet. Den natten bringer hun datteren i sikkerhet på et barnehjem. I USA vokser Asha opp hos trygge og kjærlige adoptivforeldre. Likevel trekkes hun mot sitt fødeland, og reiser til India for å finne sin bakgrunn. Historien strekker seg over 20 år, og fortelles av de to mødrene og datteren de deler. Dette er en emosjonell og eksotisk fortelling som tar deg tett på Indias kultur, mennesker, lukter og smak.

2. Wedding Nigth av Sophie Kinsella
En av mine favoritt chick-litt forfattere. Trenger lett underholdning på sommeren.

20130626-163149.jpgLottie er lut lei umodne kjærester som ikke vil gifte seg. Så da ungdomsflørten Ben plutselig dukker opp og minner henne på pakten de inngikk som tenåringer – om å gifte seg hvis begge var single etter 30 – griper hun sjansen. Og hva skal man med langvarige forberedelser når en deilig bryllupsreise venter? Men ikke alle er like begeistret, og både familie og kolleger gjør sitt beste for å torpedere planene. Sammen klekker Lotties søster Fliss og Bens kollega Lorcan ut en mengde kreative og utspekulerte metoder for å ødelegge for de to turtelduene. Får Lottie og Ben sin uforglemmelige bryllupsnatt, eller greier Fliss og Lorcan å stoppe dem? Bryllupsnatten er Sophie Kinsella på sitt beste: Drivende underholdende, gapskrattende morsom og full av uventede krokveier.

3. The Carrie diaries av Candace Bushnell
20130626-163158.jpgNoe sier meg at jeg muliges er litt eldre enn målgruppen?

Romanen følger Carrie, kjent fra tv-serien Sex og singelliv, det siste året på high school. Hun er ei vanlig jente i en amerikansk småby, og en dag dukker Sebastian Kydd opp. Han er alt det hun ønsker seg, og plutselig er Carrie i et forhold som ikke blir helt slik som hun har tenkt. Dette er den første av Carries dagbøker.

4. Historien om vakre jente av Rachel Simon
Denne sto på leselista til 20130626-163330.jpgreisemamma, og nå også min.

1968, Pennsylvania, USA. Regnet pøser ned, og vinden uler gjennom trekronene. Det har allerede vært mørkt lenge da det plutselig banker på døren til Marthas hus. Hun bor alene, og tvilende bestemmer hun seg for å åpne. Utenfor står to fremmede. De sier ikke et ord, men skjelver av kulde og utmattelse, og det er noe ved dem som er annerledes.

Martha tar mot til seg og lar den vakre jenta og den mørkhudede mannen komme inn, og det er først da hun oppdager at kvinnen holder rundt et nyfødt spedbarn.

Martha vet ikke at både kvinnen og mannen har rømt fra en institusjon i nærheten og blir forfulgt. Da vaktene kommer til huset, gjemmer paret barnet uten at Martha merker det. Mannen klarer å flykte og forsvinner i stormen, mens den unge moren føres brutalt bort. Før hun slepes av sted, rekker hun å hviske én ting til Martha: «Hold henne skjult…»

5. Inferno av Dan Brown

20130626-163318.jpgI hjertet av Italia trekkes ikonografen Robert Langdon inn i en spennende verden som sentreres rundt et av historiens mest fascinerende, mørke og mystiske litterære mesterverk – Dantes Inferno.

Langdon settes opp mot en skremmende motstander og slåss med koder og symboler som fører ham dypt inn i klassisk kunst, hemmelige korridorer og avansert vitenskap.

Gjennom en heftig jakt hvor det er umulig å fastslå hvem han kan stole på, sliter Langdon med å finne svar – før det er for sent, og verden blir ugjenkallelig forandret.

Hva skal du lese i sommer?

Abelone

(Beskrivelse fra bokkilden.no, bildene er screenshot fra mobilen)

Reklamer

2 comments

  1. Jeg har lest «Indias datter» for en stund siden. Det var en fabelaktig bok! 🙂 Holder på med «Dantes Inferno», den er også god men kanskje litt kjedelig i perioder. Han følger «oppskriften» fra «Da Vinci-koden». Så er jeg helt enig med deg i at Sophie Kinsella er en knallgod chic-lit forfatter 🙂

    Liker

    1. Godt å høre at jeg har bra bøker i vente. Etter en hard dag på jobben, en treningsøkt og et sint-trøtt-transanfall blir det godt å slappe av med en bok nå!

      Liker

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s