Sykkelhjelm

  • Jeg har ikke planer om å brenne ned huset mitt, så jeg kan droppe forsikring.
  • Jeg har ikke tenkt å krasje, så jeg kan droppe setebelte i bilen.
  • Jeg faller ikke av sykkelen, så jeg trenger ikke hjelm.

Av de tre påstandene ser det ut til at mange tror på den siste. Sykkelhjelm koster så lite, men kan gjøre stor forskjell. Jeg har aldri skjønt påstanden om luehår under hjelmen. Lar jeg håret flagre fritt får jeg flokehår. Synes ikke det er noe bedre. Har jeg på hjelm kan jeg riste ut håret etterpå. Barna mine synes det er kult med hjelm. De vil gjerne ha på sykkelhjelmen. Jeg frykter selvsagt at det skal snu. Da vi begynte med trehjulsykkel var jeg usikker på om de trengte hjelm. Men vanen er viktig, og etter litt knall og fall har jeg sett at det ikke er så dumt. Det samme gjelder i sykkelvogn. Sjansen er liten for at vi skal trenge den, men det er alltid en sjanse.

iphone 543

Ikke sånn… Når man er tre år er det ikke lett å få av hjelmen selv.

Foreldre&barn har denne måneden test av sykkelhjelmer. Artikkelen har enda ikke kommet på nett, men regner med den kommer snart. Vi foreldre vi jo gjerne kjøpe det beste til barna våre, så vi sluker slike tester. Jeg ble faktisk glad da jeg så at testvinneren er av de billige, det er ikke alltid man får det man betaler for.De siste årene har det vært mye fokus på at det er viktig å lære barna å ta av hjelmen når de leker. Det har vært noen tilfeller hvor barn har blitt kvalt av hjelmen fordi de blir hengende fast. Jeg synes jeg maser fælt om hjelm. «Ta på hjelmen når du skal sykle», «Vi kan ikke leke med hjelm på».  Av med hjelmen, på med hjelmen. I Sverige anbefaler de sykkelhjelmer med grønnspenne til barn under 7 år. I Norge har hjelmene med grønn sikkerhetsspenne har ofte blitt omtalt som lekehjelm. Selv Trygg Trafikk har nå anerkjent hjelmene, men de ordinære sykkelhjelmene har rød spenne som ikke løses ut.

Testen forteller ikke noe om hjelmene har grønn spenne, og bildet viser det heller ikke. Jeg måtte bare google. Så vidt jeg kan skjønne er det få hjelmer med grønn spenne i Norge, men det finnes. F.eks. hjelmen fra biltema som fikk terningkast 4 i testen i foreldre&barn. Har også «hørt rykter» om at det skal finnes en på Jula, men har ikke funnet denne på nettsiden deres.

God sykkeltur, og husk at voksne ikke er tjukkere i huet enn barn.

Abelone

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s