Sjokolademousse -lavkarbo eller bare skikkelig god

20130428-183037.jpgDenne sjokolademoussen er turboprinsens favoritt. Overraskende når den inneholder både mørk sjokolade og kaffe. Det er jo ofte ikke favoritt hos barn. Den gir mye oppvask, er skikkelig mektig, men passer til en kopp kaffe. Oppskriften kom i sin tid i hus i et oppskriftshefte i et blad og har blitt laget mange, mange ganger siden.

150g 70% eller mørkere sjokolade (Jeg brukte 86% sist)
2 ss kaffe
1/3l kremfløte
3 egg – skilt i pommes og hvite
50g sukrin for lavkarbo, vanlig sukker for vanlig.

20130428-183026.jpg

1. Smelt sjokoladen sammen med kaffe. Avkjøl.
2. Visp egg og sukrin/sukker til tykk eggedosis.
3. Visp eggehvitene stive
4. Pisk krem
5. Bland sjokoladen med eggedosis.
6. Bland deretter inn kremen.
7. Vend forsiktig inn eggehvittene. (Jeg er utålmodig og rører. Det går helt fint, men blir ikke så luftig).
8. Sett kaldt i kjøleskapet i minst to timer
9. Pynt gjerne med bær 🙂 Kan eventuelt også serveres med sjokoladesaus.

Abelone

Advertisements

2 comments

  1. For å slippe den litt metalliske smaken sukrin gir så kan en bruke Tagatesse også – men da må en redusere mengden noe…
    Så godt ut da 🙂

    Lik

    1. Originalen sier 100g sukrin, men har tatt ned det litt også. Har ikke prøvd med tagatesse, men liker er ikke så glad i «isingen» i sukrin, så det var en god ide.

      Lik

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s