Lag ditt eget spill: Svarteper

Husker du svarteper? Jeg hadde faktisk nesten glemt han, jeg, inntil det dukket opp en kortstokk i en sånn barnepakke på resturant. Og da slår det meg at det er da et veldig enkelt spill å lage selv. Det passer dessuten veldig godt i påska, da er det ofte bål eller peis innvolvert, altså har vi kull.

I følge store norske, spilte man svarteper med vanlig kortstokk minus kløver knekt. Taperen (svarteper) blir den som til slutt sitter igjen med sparknekt.

Bruk påskemalen og legg til/endre clipart, bruk gjerne personlige bilder og lag flere kort. Skriv ut to eksemplarer på tykt papir eller lim på papp for å gjøre dem litt holdbare (og ikke gjennomsiktige). Klipp ut.

Spilleregler:
Kortene blandes og deles ut. Spillerne legger så til side alle kortene som hører sammen. Etter tur trekk kort fra motspilleren til venstre. Dersom man har trukket et kort som passer med det du nettopp har fått, legg dette til side. Når en spiller har klart å legge ned alle kortene sine, går han ut av spillet. Spilleren som til slutt sitter igjen med svarteper-kortet får tegnet et svart flekk på nesen. Ikke alle er like glade i å få tegnet en svart flekk på nesa, men det går kanskje an lage snillere varianter? Som prinsesskrone eller klovnenese (forslag til svarteper på side 2 i malen)?

Det største problemet i svarteper er å holde alle kortene. Fra 5 år begynner barna å klare å holde flere kort.

Kortene kan dessuten brukes til memory eller hopp i havet ved å ta bort svarteper.

Abelone

Reklamer

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s