Leketoget

Jeg er ofte negativ til NSB. Men i dag tenkte jeg å skrive noe positivt om NSB. Om leketoget.

Vi reiser en del til Trondheim, og jeg har blitt glad i å reise med toget. Det har enkelte fordeler i forhold til fly. Pris, turbulens, tilgjengelighet, styret med sikkerhetskontroll… de par timene ekstra kan fort være helt greit. Men det aller beste toget, i alle fall med barn, er ikke signatur, mem faktisk et gammel tog. Et oppusset tog. I dette toget er det faktisk bagasjeplass. Og lekerommet har skikkelig tumleplass.

Dersom du har reist med barn på signaturtoget, så er du neppe særlig imponert over lekerommet. Ja, ikke over bagasjeplassen heller, de fleste har faktisk med seg en koffert, og det er ikke plass/ork til å få dem opp på hattehylla. Dermed blir det bagasje over alt i midtganger og mellom seter. Og lekerommet, det består av to benker, tre puffer, et bord og et par skyvepuslespill (som for lengst er ødelagt) i tillegg til tv. Det er liksom ikke noe særlig plass til å røre seg, så ofte er det barn som løper i midtgangen.

20130127-194057.jpg

Her er det gøy å leke. Men voksne må passe hodet! Vi er mange som har slått hodet i tunnelen…


Men på dette toget! Lekerommet et større. Det et den samme tunnelen som jeg har et vagt minne om at fantes også da jeg var liten. Det er stiger i hver ende og plattå hvor barna har rolleleker. Det er mer sitteplass i lekerommet, selv voksne kan sitte behagelig der noen timer. Det er et bord, det er tv, og til med med bok har jeg funnet der inne ved flere anledninger. Gulvet er dekket av tykk madrass, samme type som man ofte finner i gymsaler. De fleste som tar toget tar det ikke fullt så langt som oss, men det er faktisk mulig å leke gjennom hele turen.

Det er en ting som forundrer meg på begge togene da. Hvorfor er det så vanskelig for konduktøren togverten å få satt på film? Det ser ut til at systemet er laget slik at det ikke skal være mulig å gjøre det galt. Og likevel er det tydeligvis veldig vanskelig. Nå har vi alltid med iPad med både filmer og spill, så det er ikke noe stort problem. Men det et av og til ok å se togfilmen også.

Toget går fra Oslo til Trondheim i 14-tida og motsatt vei i 8-tida.

20130127-194249.jpg

20130127-194137.jpg

20130127-194213.jpg

Mamma kan slappe av i lekerommet når det ikke er så mange barn der.

20130127-194515.jpg

Eller følge med fra plassen sin. Godt innsyn (har du barnevognplass nærmest lekerommet er det enda bedre) Finnes også klappstoler utenfor.

20130127-194553.jpg

Eller kanskje til og med sitte å se litt ut gjennom vinduet

Beklager litt dårlig bildekvalitet. De er tatt med iphone uten blits, men tror de er skarpe nok til vise hva jeg mener er bra med dette toget.

Abelone

Reklamer

One comment

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s