Tyske skiver á la Grethe

20130103-155032.jpgJeg må bare dele denne slik at jeg ikke roter bort oppskriften. Denne ble turboprisens favoritt i år, og ikke er den spesielt julete, så ser ikke bort fra at den blir bakt flere ganger i løpet av året. Tyske skiver blir litt mer spennende når de er kantet med farget perlesukker. Gudmora mi bruker å lage slike til jul, og jeg vet at mamma’n min også gjorde det (minst) et år. Hva med blå eller rosa kant til barnedåp eller konfirmasjon?

For å farge perlesukkeret, bland med konditorfarge. Spre det deretter mest mulig utover for å tørke. Eventuelt kan man prøve å tørke det litt forsiktig i ovnen. Dersom det blir klumper, prøv å få delt dem opp litt før du skal bruke det. Dersom du ikke har lyst til å farge selv, kan du nok bruke glitrende kakepynt slik som vi brukte på mozartkulene.

Oppskrift på deigen fant jeg på Dinmat.no:

425 g hvetemel
125 g potetmel
250 g smør
225 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg
1 ts bakepulver

(i tillegg farget perlesukker og eggehvitte)

Smør og sukker røres hvitt, ha så i egg. Tilsett melet med bakepulveret. Arbeid deigen godt sammen. Rull den til en tykk pølse, ca 3 cm i diameter. Sett deigen kaldt, gjerne over natten i kjøleskapet.

Pensle pølsa godt med eggehvitte. Rull i perlesukker slik at det fester seg. Skjær 1/2 cm. tykke skiver. Stekes ved 180 grader i 8-10 minutter. Avkjøles på kakerist. Oppbevares i tett boks.

20130103-155017.jpg

Abelone

Reklamer

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s