Du skal høste det du sår

20121023-111617.jpgDet sier i alle fall sangen. Og det er jo en av de fine tingene med høsten, at vi kan spise epler rett fra treet. Men hva gjør du når du har et epletre fullt? Du baker eplekake selvsagt. Og hva gjør du når du oppdager at oppskriften bare sier 2-3 epler? Gjør den om til å inneholde litt mer epler. Og hva gjør du når du har flyttet fra epletreet? Kjøper en pose med firsteprice epler til en tier som smaker nesten like godt, lar ungene prøve seg på både epleskrelling og epledeling. Og deler ut plaster og «blåse på» når de skjærer seg.

Denne kaka brukte mannen min å bake før jeg traff han. Oppskriften stammer fra boka «Norsk mat til alle tider«, men er gjort om litt jmf problemet med å bruke opp eplene vi hadde.

Saftig eplekake

100g margarin
100g sukker
2 egg
120g hvetemel (ca 2 dl)
1 ts bakepulver
8 små epler
Kanel og sukker

Oppskriften er til en rund form. For langpanne kan du doble eller triple den. Eplene skrelles og kjernen tas ut. Del nok til å dekke kaka i båter. Resten kan deles i biter. Sukker og margarin røres hvitt (som egentlig betyr at sukkeret skal være mest mulig oppløst). Rør inn ett og ett egg. Rør inn hvetemel og bakepulver. Tilsett tilslutt eplebitene og rør disse inn. Bland sukker og kanel på et fat og rull eplebåter i dette før du legger dem på kaka. Restene av blandingen kan strøs oppå kaka. Stekes på 200 grader nederste rille ca 30 min. Serveres lunken med vaniljeis til. Mmmmm…. Bruker du blå soft (smør) er den også allergivennlig for melkeallergikere.

Abelone

Reklamer

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s