Lag ditt eget spill: ballongspillet

Jeg elsker brettspill. Vi kan ikke lenger bruke hele søndag formiddag til å spille brettspill. Men nå er barna blitt så store at de også kan spille. Kanskje ikke de mest interessante for oss, men en fin familieaktivitet.

Husker du ballongspillet? Jeg spilte det mye da jeg var liten. Faktisk står det fremdeles hjemme hos mormor, og vi spiller det når vi er på besøk. Det er ikke lenger til salgs (i alle fall ikke som jeg har sett). Men det er i grunnen ganske lett å lage det selv.

terning

Du kan selvsagt se om du finner en fargeterning på en spillbutikk. Eller du kan lage den selv av papir (litt stivt papir er trolig det beste). Malen er hentet fra et dansk biler (lynet McQueen) blad.  Fargelegg alle 6 sidene med forskjellige farger (hvem sier du må bruke de vanligste fargene? Det er lov å bruke rosa og lilla dersom det er yndlingsfarger!)

Lag deretter tegninger med 6 sirkler i ulike farger. Bare fantasien setter grenser. Her er noen forslag, men la ikke de begrense deg.

Til slutt må du klippe ut sirkler i hver farge som passer til tegningene (samme antall som spillebrett evnt noen i reserve). Bruk enten farget papir eller fargelegg selv.

Reglene er enkle; første mann å samle en sirkel av hver farge. Man triller terningen, dersom du ikke allerede har en sirkel i den fargen terningen viser får du denne brikken og kan legge på brettet ditt. Dersom du allerede har brikken går turen videre. Her kan du ha to variasjoner. Enten at man kaster til man ikke får noen brikke eller at turen går videre etter hvert kast. Spiller man med små barn er den siste å foretrekke.

Dette spillet passer fra ca 2,5 år.

Lyst på et fargespill, men ikke lage selv? Da anbefaler jeg kenguruspillet. Ikke ta det så tungt at det står fra 5 år. En bitteliten forenkling av reglene gjør at det kan spilles fra 2,5 år; trekk 1 kort, legg på og ta den kenguruen. Når barna blir større kan dere begynne med flere kort på hånda. Det største problemet med kenguruspillet er at barna elsker å leke med kenguruene, så de er ikke alltid i eska si…

Abelone

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s