Er barn virus?

Da jeg skrev om blomsten, bien og datasikkerhet tvilte jeg på om barn og virus var en god sammenlikning. Men ideen om at det kunne bli en morsom sammenlikning var der selvsagt. Men utgangspunkt i listen med 13 tegn på at du har virus , pent oversatt med google translate, her er 13 tegn på at barn faktisk er virus!

Systemet blir langsommere uten noen åpenbar grunn.
Særlig når man skal komme seg avgårde ser man dette, det tar utrolig lang tid. Rutiner og forberedelser hjelper, men de tar ikke høyde for bæsjbleien som kommer selvom du skiftet fem minutter før. Eller barn som må tisse akkurat i det du vrir nøkkelen om i døra.

Maskinen krasjer, med eller uten automatisk omstart.
Aldri før har du vært så sint, ja, kanskje med unntak av da du var tenåring og smalt med dørene og foreldrene dine var verdens verste. Heldigvis tåler barn, i likhet med datamaskiner, at man blir sinte på dem innimellom.

Feilmeldinger dukker opp gjentatte ganger.
Også kalt masing. Og i likhet med i dataverdenen kan feilmeldingen være rimelig rare. Som «nei, det er ikke lov å sparke pappa i ansiktet med sko».

Programmer eller filer åpnes sakte eller ikke i det hele tatt.
Hvor mye tid er det igjen til mamma? Hadde jeg fått en tier hver gang jeg leste «etter at hun fikk barn prioriterte hun dem framfor seg selv» i KK, så hadde jeg i alle fall fått… 20 kroner. KK varer nå ca 1 måned. Barbering av legger, ansiktmaske og et langt, avslappende bad er eksempler på ting som skjer sjelden eller ikke i det hele tatt.

Du får ikke tilgang til harddisker eller andre lagringsmedier.
Gravide og nybakte mødre er umulige å få ut av mammamodus, vanskelig å få til å snakke om andre ting. Det er akkurat som om man ikke lenger har tilgang til hjernen. Også du som i alle fall ikke skulle bli sånn…!

Enkelte nettsteder vil ikke åpne i nettleseren din, spesielt de av sikkerhetsmessige programvareleverandører.
Enkelte nettsteder, også kalt venninnekvelder med rødvin, romantiske helger og en hel søndag med en god bok.

Du kan ikke laste ned oppdateringer for antivirus-programvare.
Akkurat den stemmer dårlig, finnes vel knapt bedre prevensjon enn barn.? Nå er det egentlig få som bare har et barn, så et eller annet sted svikter det. Kan det være at man ikke fikk oppdatert resepten eller kanskje ikke rakk å bestille time hos legen i dag heller?

Du kan ikke skrive ut.
Skrive ut? Har du behov for det? . Det meste du skriver nå er handleliste og avtaler i kalenderen. Huset er i tillegg fullt av barnetegninger som du oppriktig ble glad for, så hva skal du med enda mer papir?

Et program forsvinner fra systemet.
Se punktet om nettsidene som ikke vil åpnes, det er samme greie her.

Merkelig ikoner er lagt til skrivebordet ditt, eller programmer ut som om du aldri installert.
Merkelige ikoner med navn som «har han spist mye i dag», «hvor mange ganger har han bæsjet i dag», og «hvorfor det ikke er min tur å skifte bleie». Hvem hadde trodd at dette ble vanlige samtaleemner? Og i alle fall ikke ved matbordet.

• Den ubrukte plassen på harddisken forsvinner.
Hodet er fullt av to-do-lister og avtaler. Har du lest «jeg fatter ikke hvordan hun gjør det? Da skjønner du hvor den ubrukte plassen blir av (la meg nevne en gang for alle; jeg HATER slutten – det er IKKE løsningen å bli hjemmeværende!)

Folk i kontaktlisten motta e-post fra kontoen din.
Ikke bare e-post. Hvor mange av oss har vel ikke blitt oppringt eller fått sms av små barnehender som har lånt en mobil? Ei barnløs venninne var ikke helt fornøyd med å bli oppringt før kl 7 om morgenen…

Abelone

Reklamer

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s