Pers ostekake

20120705-140734.jpg

Dette er den beste ostekaka jeg har smakt! Jeg har fått den av en kollega (som hadde funnet den på http://www.enger.priv.no i 2005, men der finnes ikke oppskriften lenger).

300 g Digestive kjeks
150 g margarin
1 pk gele (sitron er vanligst, men du kan velge selv)
150 g naturell kremost eller philadelphia
120 g melis
1 ts vaniljesukker
1/3 l lettrømme
1/3 l kremfløte

  1. Kok opp vann til gele. Bruk halvparten av mengden kokende vann og rør ut pulveret. Ta resten av vannet kaldt. Sett til avkjøling.
  2. Knus kjeksen fint og tilsett smeltet margarin. Ha blandingen over i en springform og fordel jevnt utover. Form overflaten med en skj slik at den blir jevn og hardpakket. Sett i kjøleskap mens du gjør resten av forberedelsene.
  3. Bland ost, melis og vaniljesukker til en jevn blanding uten klumper. Tilsett rømmen og rør til det blir jevnt.
  4. Pisk fløten til krem og rør den forsiktig inn i osteblandingen.
  5. Rør inn den avkjølte, men ikke stivnede geleen forsiktig inn. Det skal bli jevnt, men med minst mulig røring.
  6. Ha blandingen opp i formen meg kjeksbunn og la den stå noen timer i kjøleskapet.
  7. Pynt med jordbær, kiwi eller annet godt.
Advertisements

One comment

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s