Nydelige, myke kakemenn

Nylig hadde vi kakemannbaking her i huset. Google fant oppskriften på deilige myke kakemenn hos kokeboka.wordpress.com. Jeg følte det ble i overkant mye hjortesalt i oppskriften, så jeg halverte.

1,5 dl smeltet smør
1,5 dl melk
1,5 dl kefir
250 g sukker
600 g hvetemel
10 g hjortesalt

Bland smeltet smør, melk og kefir. Rør så inn sukkeret, deretter mel med hjortesalt. Sett kaldt minst en time.

Deigen bør være minst 1/2 cm tykk når man trykker ut figurer (hvem sier en kakemann må være akkurat en mann?), tykkere gjør dem mykere. Stekes på 200 grader i ca 8 minutter. Det lukter sterkt når man åpner stekeovnen, så hold pusten 😉

Dobbel oppskrift og seks ivrige barn, så var det ferdig på en time. Og det ble til og med noen kaker igjen til jul etter prøvesmaking.

Advertisements

4 comments

  1. Kakemenn bør absolutt prøves, det vil si, det må jo ikke være menn. Her ble det mest dinosaurer. Veldig greit at det er både små og store kaker, så kan man ta akkurat så mye som man vil.

    Håper du snart blir bedre og orker å prøve deg på kakemenn!

    Lik

    1. I iduns hjemmebakte hornsalt er det 65 gram i en boks, så hele boksen blir i overkant mye. Med mindre du skal lage en veldig stor porsjon da, sist lagde jeg 5gangeren. Siden kakene skal være ganske tykke er de perfekt å invitere masse barn på baking med denne oppskriften.

      Lik

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s