Sommertid

Så var det igjen tid for å løpe fram mot sommer eller den «Internasjonale Still klokka fram eller tilbake så alle blir forvirret dagen» som ikkepedia kaller det.

«Skikkken» kom som energisparing under krigen. Det virker litt meningsløst, for det går ikke mange dager før det er lyst igjen. Men ettersom det var borte en periode og så kom tilbake må vi vel anta at det har noe for seg. Skulle gjerne sett regnestykket, hvor mye energi som egentlig blir spart.

Når man reiser bort og krysser tidssoner er det selvforskyldt, så at man da sliter med tidsforskjellen er greit (ofte er man da også på ferie, så tiden spiller ikke så stor rolle). Verre synes jeg det er for barn med denne stillingen av klokka. Kroppen har fått sin rytme, og plutselig forandres den med en time. Uten særlig god grunn.

Jeg har ikke møtt noen som liker å stille klokka mot sommertid. Litt bedre er det ved vintertid når man skal sove en time lenger (hos oss starter da dagen ca 5. Sove lenger liksom?) er det ikke snart på tide å bli kvitt denne tradisjonen?

Facebook klarer å få til mye, lurer på hvor mange vi må være for å bli kvitt sommer/vintertid?

Abelone

Reklamer

One comment

  1. Reblogged this on Kaostroll and commented:

    Hos oss er barna oppe tidlig – i seks-tiden. Det hender vi klarer å flytte litt på det i ferier, men denne påsken har vi ikke lyktes med det. Nå er de så store at de står opp og underholder seg selv på morgenen i helgene. Men de kommer alltid innom soverommet vårt for å spørre om de kan stå opp – ofte er resultatet at jeg våker og ikke får sove igjen… Lørdagskvelden bemerket mannen min at «det er sjanse for at de sover til over 7 i morgen!» Vi glemte å si «bank i bordet»… Hvordan i alle dager kunne den biologiske klokka deres vite at det nå er sommertid og vekke dem til 6.00 presis ny tid? Jeg bare spør! Men klokka var beviselig inna for stå-opp-tid, så det funket ikke å holde dem lenger i senga. Og er det noen dag de trenger hjelp til en Xbox-fjernkontroll som ikke virker er det selvsagt kl 6 første dagen av sommertiden! Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Vær så snill, kan vi ikke snart avskaffe den der stilling av klokka to ganger i året?

    Liker

Meninger? Jeg blir glad for kommentarer!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s