Feiring uten sukker

Retningslinjer for mat og måltider i barnehagen fra helsedirektoratet sier at:

Mat og drikke med mye tilsatt sukker bør unngås. De fleste markeringer og feiringer bør gjennomføres uten servering av søt og fet mat og søt drikke

Det har mange foreldre måttet ta konsekvensen av og har vridd hodet for å finne på alternativer. Fruktpinnsvin har blitt en klassiker, men det finnes andre måter å servere frukt på også. Med litt papp, aluminiumsfolie, teip og tålmodighet kommer man langt.

Mitt skip er lastet med

Sjørøverskipet er laget av tomme esker etter pizza og frokostsblanding. Mastene er laget av spisepinner, og seilene er clipart fra word. Fruktspydene er coctailsverd med ulike frukter. I tillegg har jeg brukt blå druer som hav. En skikkelig sabeltannskute.

Vår barnehage har ikke forbud mot sukker i bursdagsfeiringen lenger, det gav nye muligheter.Toger er laget av omslaget av yoghurtbokser og pakket inn i aluminiumsfolie. Hjulene er ballerinakjeks (kjøpt i Sverige, der har de flere typer) som er limt på med melis. Om man skal være helt sukkerfri, kan man nok fint bruke f.eks. appelsinskiver som hjul. Pipa på toget er marshmallows, også dette limt på med melis. Største problemet her var at jeg ikke hadde langt nok fat! For å gjøre det ekstra morsomt har jeg brukt coctailpinner med papirfrukter øverst som spidd.Tilbakemeldingen fra barnehagen har vært at dette har vært populært, og ungene har spise mye frukt.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Abelone

 

 

 

 

 

 

 

 

Andre frukttips

 

Reklamer